Agrovita - Hgagro.nl
Agrovita

Agrovita is een nieuw en revolutionair product dat het groeien van planten optimaliseert en ziekten voorkomt. Agrovita bevat de enige gepatenteerde absorbeerbare vorm van orthosiliciumzuur, ook wel bekend als OSA. Agrovita is vooral gunstig voor de regulering van de opname van voedingsstoffen door de plant. Daarnaast verhoogt Agrovita de weerstand van de plant en beschermt het de plant tegen ziekten en insecten. Dit is mogelijk, doordat Agrovita een gunstige katalytische voedingsstof bevat.


Waarom Agrovita?

Als u Agrovita gebruikt, zullen uw planten sneller wortelen en sterkere stammen en bladeren ontwikkelen. Dit zal resulteren in een hoger percentage chlorofyl in de plant, wat een verhoging van de effectiviteit van het fotosynthetisch proces teweegbrengt. Agrovita heeft bovendien een positief effect op de absorptie van fosfor, wat resulteert in grotere bloemen en vruchten. Het zal u verbazen!

Door het gebruik van pesticiden te verminderen kunnen agrariërs geld besparen. Agrovita vermindert de noodzaak van het gebruik van deze pesticiden. Agrovita zorgt ervoor dat gewassen minder vocht verliezen, waardoor de houdbaarheid van de gewassen verlengd wordt. Het product vermindert de stress die veroorzaakt wordt door factoren zoals wind, hitte, kou en droogte. Daarnaast fungeert Agrovita als een stimulerend middel dat de kieming in zout- en waterstress verbeterd.

De gepatenteerde technologie die is gebruikt bij de ontwikkeling van Agrovita, zorgt ervoor dat de bio-actieve ingrediënten in het product volledig opneembaar zijn voor de plant. De genoemde voordelen van Agrovita worden gerealiseerd door deze unieke eigenschap. In het kort: Agrovita vermindert abiotische stress, het fungeert als een oppepper en Agrovita verbetert de kieming in condities van water- en zoutstress.


Voordelen:

Onderzoek & gebruik

Analyses uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria op aanvraag beschikbaar.De effectieve ingrediënten van Agrovita zijn een gepatenteerde bio-mix van natuurlijke micro-elementen aangevuld met orthosiliciumzuur (OSA). Silicium (Si) is een van de meest voorkomende bestanddelen op aarde maar toch vrijwel niet in opneembare vorm aanwezig. Mens, dier en plant hebben silicium nodig.

Silicium verbetert het afweersysteem van planten door activering van het immuunsysteem. De celwanden worden steviger met als gevolg dat de gevoeligheid voor allerlei ziektes (schimmels, spint e.d.) afneemt. Planten worden groener, gezonder en steviger; wat weer van invloed is op uw oogst.

 • 1. Zaai of verplant de gewassen volgens de aanbevolen afstand.
 • 2. Breng de aanbevolen dosis van mest op het gewas aan.
 • 3. Gebruik alleen 2.0 liter Agrovita per hectare per gewas per oogst.
 • 4. Gebruik Agrovita in vier besproeiingsfasen, 15-20 dagen interval volgens de richtlijn van de specifieke gewassen. Voor tomaten gebruik bij 15 dagen interval (15, 30, 45 en 60 dagen na het uitplanten) & voor katoen gebruik bij 20 dagen interval (20, 40, 60 en 80 dagen na het zaaien)
 • 5. Gebruik 1.0 ml Agrovita per liter water voor besproeiing.
 • 6. Gebruik 500 liter water per hectare besproeiing.
 • 7. Meng Agrovita met water om een homogene verdunning te krijgen en deze toe te passen als bladspray.
 • 8. Sproei het liefst in de vroege ochtend of avond.
 • 9. Vermijd periodes van sterke wind en regenval voor het sproeien.
 • 10. Agrovita kan worden gemengd met allerlei soorten van agro-chemicaliën zoals bestrijdingsmiddelen en vloeibare meststoffen, maar voeg Agrovita als laatste toe aan de oplossing net vóór applicatie.
 • 11. Wied onkruid met de hand elke 20 en 40 dagen na het zaaien of verplanten.
 • 12. Volg de gebruiksaanwijzing van het bestrijdingsmiddel.
 • 13. Bewaar Agrovita op een koele en droge plaats uit direct zonlicht.


Specifieke richtlijnen voor de besproeiingsstadia
Groenten

15, 30, 45 en 60 dagen na het zaaien / verspenen

Lees meer >>
Fruit

Eerste keer voor de bloeifase en 4 sprays per 15 dagen interval na de bloei

Lees meer >>
Bloemen

Elke 30 dagen

Lees meer >>
Graanproducten

20, 40, 60 en 80 dagen na het zaaien

Lees meer >>

Agrovita