Rhizosfeer - Hgagro.nl
Rhizosfeer

Rhizosfeer is een 100% organische bodemverbeteraar. Rhizosfeer is samengesteld uit de meest hoogwaardige humine-, fulvine- en aminozuren. Humine- en fulvinezuren zijn in staat opgehoopte zouten in de bodem op te lossen en het bodemleven te activeren. De met voedingstoffen gebonden humines en fulvines worden direct opgenomen door het gewas.De complexe structuur van fulvinezuur in Rhizosfeer bevat meer dan zeventig verschillende mineralen. Deze mineralen verkeren in de ideale natuurlijke staat om opgenomen te worden door de gewassen.


Waarom Rhizosfeer?

Het fulvinezuur in Rhizosfeer heeft een extreem laag moleculair gewicht en is biologisch buitengewoon actief. Fulvinezuur is in staat om andere elementen aan zich te binden en zodoende het actieve fulvinezuurcomplex te vormen. Het fulvinezuur in Rhizosfeer kan door haar unieke eigenschappen elke cel binnendringen. Rhizosfeer transporteert voedingstoffen direct tot binnen in de cellen die het nodig hebben. Tevens transporteert Rhizosfeer eventuele aanwezige toxines (zoals zware metalen en pesticiden) naar buiten.

De aminozuren in Rhizosfeer zijn organische zuren die één of meer aminogroepen (NH-groepen) bevatten. Deze aminozuren zijn de bouwstenen voor de eiwitten die het gewas nodig heeft. Eiwitten of proteïnes zijn belangrijke voedingsstoffen voor planten. Op celniveau zorgen eiwitten voor de stofwisseling, de structuur, het transport, de communicatie en de regulatie van de interne organisatie. Behalve als bouwstenen van eiwitten spelen de aminozuren in Rhizosfeer een belangrijke rol in de stofwisseling van levende cellen.


Voordelen:

Onderzoek & gebruik

Analyses uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria op aanvraag beschikbaar.

Rhizosfeer